top of page

מגזין השיווק הבינלאומי

החלק החשוב בשיווק שרוב אנשי השיווק מתעלמים ממנו

החלק החשוב בשיווק שרוב אנשי השיווק מתעלמים ממנו

שיווק הוא מקצוע שכולם חושבים שהם מבינים בו. הטרמינולוגיה המקצועית יחסית פשוטה וכולנו חשופים כלקוחות לכלי העבודה הסטנדרטים של המשווק (המסורתיים והדיגיטלים).

רוב הלקוחות לא מבינים שיווק כמקצוע, למרות שהם סבורים שהם כן מבינים.

מה שמפתיע שחלק מהעוסקים בשיווק, לא תמיד מבינים שיווק במובן הרחב שלו.

אנסה להסביר את האמירה היהירה.

כאשר אתה שואל אנשי שיווק מדוע בחרו לעסוק במקצוע, הסיבה השכיחה שתשמעו היא משהו בסגנון, “זה מקצוע בו אני יכול לתת ביטוי ליצירתיות שלי”. אף פעם לא תשמע את הסיבה הבאה, “אנחנו אוהבים ביזנס”.

כאשר אני שואל בארגונים אליהם אני מגיע, מה תפקיד מחלקת השיווק בארגון שלכם? בלא מעט מקרים אפילו אנשי השיווק מתקשים לענות עליה.

בעיני יש רק תשובה אחת לשאלה זו, תפקיד מחלקת השיווק הוא כפול:

הראשון, לחולל ביקושים או במילים אחרות, ליצור עניין בחברה ובמוצר אצל לקוחות פוטנציאליים באמצעות כלי  Online ו – Offline כשלב ראשוני בהפיכתם ללקוחות.

השני, שימור לקוחות קיימים, כך שיישארו נאמנים לנו.

האם, בארגון שלכם,  אנשי השיווק עסוקים כל הזמן בהשגת מטרות אלו?

ובכך תורמים בצורה ישירה לשורה התחתונה, לרווחיות העסק.

ברוב הארגונים זה לא המצב, יש לכך כמה סיבות, אתייחס לשתים עיקריות שקשורות לראיה מקצועית צרה,

ראיה מקצועית צרה 1– בשנים האחרונות מגוון ההתמחויות במקצוע השיווק מאוד גדל וכך לכל אחד מאנשי המקצוע יש זווית ראיה צרה מדי. מעצב האתרים (או כותב התוכן השיווקי או האחראי על התערוכה או מנהל המותג…), אינו רואה לפניו את מטרת העל ולא תופס את האתר (לדוגמא) כמרכיב שצריך לתרום לייצור הביקושים.

ראיה מקצועית צרה 2– ניתן להסתכל על הארגון כמכונה, כמערכת (system) המורכבת מתת מערכות (תפעול, כספים, פיתוח משאבי אנוש, מכירות ושיווק) שצריכות לעבוד בהרמוניה.

תת מערכת השיווק, מטרתה כאמור לייצר ביקושים למוצרי החברה. ברוב החברות אנשי שיווק, בהתמחויות שונות, עוסקים בעיקר בשני נושאים: במה אתה אומר ללקוחות ולציבור על הארגון שלך (המסר) ואיך אתה אומר. זה השיווק הקלאסי בו עוסקים רוב אנשי השיווק. אם הם מקצוענים, במקרה הטוב, הוא תורם לייצור ביקושים.

אנשי השיווק, כמעט תמיד, מתעלמים מהצד השני של השיווק, שעוסק בסיפוק החוויה ללקוחות בארגון (כולל המוצר כמובן). נדמה להם שצד זה הוא מחוץ לתחום האחריות שלהם. הוא באחריות מחלקות אחרות, שירות לקוחות, ניהול מוצר, עמדת הקבלה וכיו”ב.

מכיוון שהשיווק הפך למקצוע מדיד וארגונים מתקדמים מודדים את ביצועי השיווק במונחי יצירת ביקושים (לידים), רק אם השיווק יקח אחריות או לפחות ישיג השפעה על איכות החוויה הוא ישפר את הביצועים שלו (כמה לידים איכותיים ישיג וכמה לקוחות יישארו נאמנים לאורך זמן).

מיכאל גלי, gallyconsult@gmail.com, 0546540402

עקבו אחריי והישארו מעודכנים עם מתודולוגיות, פרקטיקות, וטיפים בשיווק ובמכירות בעולם

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
Michael Gally

הרצאות, הדרכות ואימון מנהלים

כיצד להצליח בחדירה לשוק חדש? כיצד גם חברה ישראלית קטנה יכולה לסגור עסקה עם חברה גדולה בחו“ל? איך מקימים מערך לידים אפקטיבי? איך מאתרים שותפים עסקיים בחו“ל?
לרשותכם מגוון הרצאות בנושאי שיווק, מכירות ופיתוח עסקי בינלאומי מותאמות לצרכיכם.

 
 
bottom of page